sâmbătă, 6 august 2016

Scoala de soferi atunci cu Domnul Cutarescu si acum cu PDC!

         Asa cum deja v-ati dat seama din titlu, acest articol este despre scoala de soferi...de atunci...si de acum...
        Uite ca mi-a venit si mie randul sa incep povestea cu "pe vremea mea", nu ca as fi vrut sa imi vina vreodata acest rand, dar...Pe vremea mea...
         Eram la liceu si se lansase o moda...Fiecare dintre colegii mei cand au implinit 18 ani au primit, drept cadou de majorat din partea parintilor, lectii la scoala de soferi...Bineinteles, ca atunci cand mi-a venit si mie randul s-a intamplat, "surprinzator", acelasi lucru...Am primit cadoul mult visat, si anume, scoala de soferi platita de ai mei. Superr! Toate bune si frumoase! Doar ca in tot orasul erau maxim 3 masini de scoala asa ca oferta nu era foarte variata.
        Tata imi spune mandru ca a rezolvat si ca pot incepe de saptamana viitoare sa iau lectii de soferie cu Domnul Cutarescu. Bineinteles, ca o adolescenta care traieste intens fiecare secunda, am numarat cu emotie zilele, apoi orele pana la prima lectie de sofat. 
        Si, in sfarsit, momentul indelung asteptat a sosit. Masina de scoala ma astepta, Domnul Cutarescu la fel. Cand ma vede se da jos de la volan si zice 
        - Poftim! Urca!
        - Unde? zic eu. La volan?
Se uita consternat la mine:
         - Bineinteles ca la volan!Nu de asta ai venit? Sa iei lectii de condus?
         De emotie, nici nu am indraznit sa il intreb ceva. Ma urc la volan, imi explica 5 minute pedalele si cum se schimba vitezele. In timpul acesta imi rasunau mai tare in urechi bataile inimii decat vorbele lui. Termina de vorbit si il aud ca prin vis spunand:
          - Porneste! 
           -Eu?
          - O mai fi cineva cu noi? Nu vad pe nimeni altcineva!
          - Hai, zice! Am si eu pedale! Daca faci tampenii pun eu frana! De aia sunt aici!
         Zic un Doamne ajuta in gand si cu mana tremurand rasucesc cheia in contact. Masina porneste! 
          Bag in prima viteza, a doua! Masina merge in continuare spre surprinderea mea! Cu broboane de transpiratie pe sira spinarii ies din oras. Rasuflu usurata! Macar aici sunt mai putine masini! Risc mai mic sa busesc pe cineva!
          Masina prinde viteza! Ma uit la Domnul Cutarescu si ma gandesc! Oare ce are de accelereaza asa? Masina continua sa prinda viteza! Incep sa ma stresez! Cu glas gatuit ii spun:
          - De ce avem oare asa viteza?
          Rade ca la o gluma buna! Intr-un tarziu raspunde:
          - Pentru ca ai piciorul pe acceleratie! 
        Primul episod de sofat se incheie fara incidente tragice! Lectiile de sofat au continuat cu Domnul Cutarescu in acelasi stil caracteristic! Ma lasa sa fac tot soiul de prostii si ma punea in nas in ultimul moment! Nu ai vazut ca ai semn de cedeaza? Nu ai vazut ca trebuie sa dai prioritate celor intrati in sensul giratoriu deja?! Nu ai vazut ca...?
         Carnetul l-am luat destul de usor. Insa nu am ajuns sa conduc niciodata pentru ca tata vorbea intr-una cand eram la volan: nu ai semnalizat la timp, imi strici ambreiajul etc. Mi-am jurat ca voi conduce cand voi avea masina mea. 
           Acum am masina mea (de ceva timp) insa tot nu mi-am facut curaj sa ma urc din nou la volan. Mai intai cred ca as avea nevoie sa citesc legislatie si inainte de examenul drpciv sa mai rezolv macar cateva chestionare auto. Pe site-ul  www.c-drpciv.ro gasiti toate informatiile de care aveti nevoie pentru pregatirea pentru examen, Gasiti aici chestionare auto DRPCIV, codul rutier, regulamentul rutier, conduita preventiva, conducere ecologica, indicatoare si marcaje rutiere, masuri de prim ajutor, notiuni de mecanica! Deci cum am zis, gasiti tot ce va trebuie pentru a invata si a trece cu brio proba practica de la examenul de conducere.  Chestionarele sunt atent intocmite, ti se ofera raspunsurile corecte si ai si explicatii amanuntite. Nu mai avem, nici eu nici tu, nevoie decat de vointa si ambitie! Ne vedem in trafic!

         
        

Un comentariu:

  1. Este foarte important unde facem scoala de soferi pentru viitorul nostru de conducatori auto, eu am o companie de rent a car Bucuresti si nu inchiriez masini persoanelor fara experienta.

    RăspundețiȘtergere