joi, 9 octombrie 2014

CAI PUTERE PENTRU SPRINT SPRE...VIATA!

5 februarie 1900 si ceva...O zi rece, de iarna, in care fulgii de zapada au hotarat ca e vremea sa danseze si sa impleteasca cerul cu pamantul...E ziua mea. Ma trezesc cu melodia de la telefon, melodie pe care am programat-o special pentru aceasta zi:

http://www.youtube.com/watch?v=bZXojqPZrqQ

E ziua mea...Un gand imi trece fugar prin cap...Suntem 7 miliarde de oameni in univers...7 miliarde!!! Gandul ma sperie, ma face sa ma simt...insignifianta...In timp ce ma gandesc la asta ma intreb: oare cati isi sarbatoresc si ei ziua, oare cate vieti incep exact in clipa in care eu ma intreb asta, oare cate vieti se sfarsesc exact in acest moment...Scutur energica din cap si alung acest gand! 

E ziua mea! Asta conteaza! Si azi am hotarat sa fie altfel...Pentru ca viata se vede altfel de unde stau acum: de pe cei 18 ani! 18 ani! Uraaa! In sfarsit!

Pornesc telefonul de pe modul silent...Uneori imi doresc sa pun lumea pe silent dar uite ca azi simt altfel...Azi apas pe butonul de on...Astept ca cei dragi mie sa se trezeasca, sa traiasca, sa zambeasca...Si intr-un mod stiut doar de mine, dorit de mine, astept sa fiu eu azi centru universului...Astept sa fiu alintata, rasfatata, iubita...Azi imi permit sa fiu aroganta, increzuta, imi permit sa imi mangai si sa imi las mangaiat ego-ul...Pentru ca...Pentru ca 18!!!!

In telefonul meu incep sa se inghesuie clasicele mesaje de La multi ani!, Sa fii sanatoasa, Sa ti seindeplineasca toate dorintele etc...Plictisitoare, dar totusi placute pentru ca sunt in centrul atentiei...Cu cat sunt mai multe cu atat imi creeaza o stare de bine, o stare care ma face sa cred ca totusi sunt importanta, ca existenta mea conteaza...Deschid si pagina de facebook...Aici ma asteapta alte mesaje...Oameni pe care nici nu ii cunosc se opresc 3 secunde din viata lor pentru a-mi scrie mie un mesaj...Ma simt bine...Ma intind alene ca o pisica...Imi vine sa torc de fericire...

Suna telefonul...Prietena mea cea mai buna incepe sa tipe atat de tare incat sunt convinsa ca daca ar exista o amenda pentru depasirea numarului maxim de decibeli ar primi-o! 

"Sus!!!! Trezirea!!! 18!!!!Hai!!! In jumatate de ora in fata pub-ului unde ne intalnim de obiecei. Nu ma face sa te astept!" . 

Ma ridic si imi incep ritualul de dimineata. Imi aleg hainele astfel incat sa pot fi cat de nebuna vreau...Ma machiez. Imi iau geanta, tocurile si zambetul cu mine. Gata! Sunt gata de decolare!

Ajung repede la locul stabilit. Nici vorba de prietena mea! Zambesc fortat! Unde naiba o fi? Ma lasa sa o astept chiar de ziua mea? Hmmm!!! 

Imi verific atenta cu privirea tocurile...Ador tocurile! Tocurile sunt facute pentru ca fetele destepte sa ajunga unde vor...Un claxon imi alunga linistea si imi intrerupe monologul interior. Oare ce au unii oameni de sunt asa de agitati? Oare cand, cum si de ce au uitat sa se bucure de viata si au ajuns sa claxoneze? Claxonul continua! 

Curiozitatea imi da ghes.  Ridic usor ochii falfaind din gene. In dreapta mea o masina rosie, superba! Asta ma duce cu gandul la carnetul meu de sofer! E cald inca! L-am obtinut destul de usor! Doar nu degeaba sunt atat de ...desteapta! :) Doar ca uneori am emotii...Si n-am masina! Dar asta nu conteaza! Am carnetul si urmeaza masina...candva!

aygo8-300x300


Claxonul continua! Privesc iarasi in directia aceea! Masina rosie ma fascineaza...E o Toyota! Are o culoare care reflecta razele reci, dar usor caldute ale soarelui cu dinti de iarna. Soarele imi intra in ochi asa ca nu disting foarte clar masina! Si totusi nu pot sa nu observ ca are niste linii de felina. Cred ca se strecoara la fel ca o pantera prin jungla din oras...Si ce design indraznet!E jucausa, eleganta, plina de personalitate, e...Eu! Varianta mea motorizata! Te provoaca parca sa o atingi, sa o simti, sa mergi pe acelasi drum cu ea. Uite, candva o sa am o astfel de masina!

Iarasi claxonul acela nesuferit...Imi amintesc ca am in geanta si ochelarii de soare! Scotocesc prin geanta, stopez cu ochelarii de soare razele nesuferite si ma uit si mai atenta la masina. E un AYGO. Si la  volan e prietena mea! Imi vine sa imi frec ochii pentru ca mi se pare ca sunt intr-un vis. In timp ce ma indrept spre masina gandurile isi dau coate in capul meu: oare de unde are masina asta superba, si oare incotro mergem cu ea, o fi inchiriat-o? Ea coboara si pana sa imi dau seama ma trezesc cu cheile masinii aruncate inspre mine...Bine ca am reflexe bune. Hai, urca la volan! E masina ta!

Sunt in stare de soc. Masina mea?

Hai, puneti neuronii la bataie! Doar faci parte din gasca fetelor destepte, nu?

Ai mei! Nu erau acasa! Chiar de ziua mea! Intalnirea in fata pub-ului. Surpriza regizata! Brusc se aude un click in capul meu! Doamne! Nu pot sa cred! Ai mei? O masina de ziua mea! O atfel de masina de ziua mea?  Mi se pare ca traiesc un vis!

Hai, fata! Aduna-te! Stam toata ziua aici? Go Fun Yourself!

Pornesc motorul cu mana tremuranda! Fac miscari line de frica sa nu cumva sa ma trezesc din acest vis! Pornesc noul sistem multimedia x-touch simuzica imi vibreaza in fiecare celula a corpuluiPiciorul meu se uneste cu acceleratia! Simt cum motorul vibreaza! Simt caii putere! Cai putere pentru sprint spre...viata! Un gand se conecteaza la zambetul meu: Life watch out! I'm coming!

http://www.youtube.com/watch?v=76QP4yFIe9A

 Acest articol a fost scris pentru Proba 2 – Toyota Aygo. Go Fun Yourself, din cadrul competitiei Super Blog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu