sâmbătă, 27 septembrie 2014

BIDBOND - GARANTIA PENTRU SUCCESUL TAU!

Cred ca stim deja cu totii ca orice contract in domeniul constructiilor, proiectare, consultanta, utilaje etc, se obtine doar in urma unei licitatii publice. In orice afacere, mai ales in cele in care sumele de bani investite sunt mari, nu se face nimic  fara garantii. Fiecare licitatie publica implica reguli, anumite conditii, impuse celor care participa la aceea licitatie. Printre aceste reguli se numara si aceea de a furniza o garantie de participare la licitatii. Aici intervin brokerii de asigurari ce ne ajuta sa incheiem asigurarile necesare de garantii.

logobid


Cine este BidBond?

BidBond este un broker de asigurari care garanteaza pentru succesul tau! 

Cui se adreseaza BidBond? 

234

Ce iti ofera BidBond? 

BidBond pune la dispozitia ta 4 tipuri de asigurari: 

1. Asigurarea de Garantie pentru participarea la licitatie (BID BOND) reprezinta o alternativa la Scrisoarea de Garantie Bancara sau la viramentul bancar in favoarea autoritatii contractante, pentru participarea la licitatii. Garanţia de participare se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis o societate bancară ori de o societate de asigurări. Un astfel de BID BOND se incheie pe o perioada de 6 luni, putand fi prelungit.

Mai pe scurt, ca si antreprenor, esti ferit de riscul ca ofertantul sa isi retraga oferta sau sa nu ofere garantia de buna executie sau chiar sa refuze semnarea contractului castigat prin licitatie pentru ca ofertantul nu poate participa la licitatie daca nu are aceasta asigurare incheiata.

Printre avantajele Asigurarii de Garantie pentru participarea la licitatie se numara: facilitarea participării la licitaţiile publice, deblocarea sumelor constituite ca garanţie de participare, neafectarea capitalului de lucru, prin neconstituire de cash colateral,timp redus de emitere a garanţiei, faţă de procedurile bancare, costuri reduse.

Riscurile asigurate sunt pentru situatiile in care: ofertantul şi-a retras oferta în perioada de valabilitate a acesteia, oferta sa fiind stabilită câştigătoare, ofertantul nu a constituit garanţia de bună execuţie în perioada de valabilitate a ofertei, oferta sa fiind stabilită câştigătoare, ofertantul a refuzat să semneze contractul de achiziţie publică în perioada de valabilitate a ofertei, in urma respingerii contestatiei formulate de catre ofertantul se vor retine sumele precizate la art. 2781 alin. 1 litera d) din OUG 34/2006.

2. Garantia de buna executie ( PERFORMANCE BOND) este instrumentul de garantare solicitat companiilor care semneaza un contract de achizitie publica si reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de Asigurator in numele Asiguratului, privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care Asiguratul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract. Astfel, in cazul in care asiguratul nu isi indeplineste sau indeplineste in mod corespunzator obligatiile contractuale, Asiguratorul este obligat sa il despagubeasca pe beneficiarul contractului. Perioada maxima pe care se incheie o asigurare de garantie de buna executie este de 60 de luni. 

Printre avantajele Asigurarii de Garantie de buna executie sunt: facilitarea executarii lucrarilor contractate, deblocarea sumelor constituite ca garanţie de buna executie, neafectarea capitalului de lucru, prin neconstituire de cash colateral, timp redus de emitere a garanţiei, faţă de procedurile bancare, costuri reduse.

3. Asigurarea de intretinere si mentenanta ( MAINTENANCE BOND) vine in completarea asigurarii de buna executie, Performance Bond, si acopera perioada de intretinere post executie, daca aceasta perioada a fost prevazuta in contractul initial.

Scopul acestei garantii este de a asigura Beneficiarul ca Asiguratul/Executantul va remedia orice defecte aparute dupa finalizarea contractului sau isi va indeplini toate obligatiile contractuale ce deriva din clauzele contractului ce fac referire la perioada de notificare a defectelor.

Perioada maxima pe care poate fi incheiata aceasta Asigurare este de 60 luni, exceptie facand unele cazuri in care aceasta garantie poate fi incheiata pentru perioade de pana la 15 ani cu respectarea anumitor conditii.

Printre avantajele Asigurarii de Garantie de mentenanta se numara: facilitarea executarii lucrarilor contractate, deblocarea sumelor constituite ca garanţie de mentenanta, neafectarea capitalului de lucru, prin neconstituire de cash colateral, timp redus de emitere a garanţiei, faţă de procedurile bancare, costuri reduse.

4. Garanția de restituire a avansului (ADVANCE PAYMENT BOND) garantează restituirea de către debitor a sumelor pe care creditorul le-a plătit sub formă de avans pentru prestarea serviciilor sau achiziționarea unor produse. Aceasta forma de Asigurare poate fi utilizata in contractele cu Autoritatile publice, in contractele de finantare din fonduri europene precum si in contractele comerciale.

BidBond reprezinta sansa ta spre succes!

Unde ii gasesti?

logobid


Articol scris în campania “BidBond”  din cadrul competiţiei Toamna Bloggerilor/BlogAwards.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu