sâmbătă, 9 august 2014

REVIEW ECONATURA DOUCE NATURE- SAMPON STRALUCIRE SI SUPLETE ECO SI LOTIUNE CAPILARA BIO

Asa cum va spuneam aici am inceput o colaborare cu ECONATURA.  Cele doua produse testate sunt: LOTIUNE CAPILARA BIO (Douce Nature) si SAMPON STRALUCIRE SI SUPLETE ECO (Douce Nature) si fac parte din gama DOUCE NATURE pentru par.

IMG_8288


Douce Nature este o gama creata in 1981 si contine  cosmetice bio si produse bio pentru igiena si ingrijirea bebelusilorproduse bio pentru igiena intregii familii, produse din bumbac organic si bio-echitabil, produse cu ulei de argan bio, celebrul sapun de Marsilia, precum si celebrul sapun de Alep in diverse variante. Produsele sunt fabricate in Franta. 

Deoarece am folosit impreuna produsele am sa le abordez pe amandoua in acest articol. Inainte de a va spune parerea mea despre ele vreau sa mentionez ca parul meu este subtire, se rupe foarte usor si pierd foarte multe fire de par si ca am incercat pana acum foarte multe produse fara rezultate sau ameliorari vizibile. Prin urmare ma astept ca acestea sa amelioreze macar  problemele pe care le am fara alte efecte negative: matreata, pierderea stralucirii etc. 

IMG_8292


          1. SAMPON STRALUCIRE SI SUPLETE ECO (Douce Nature)

IMG_8290


CE SPUN EI: 

Contine:

  • henna  pentru reflexe si stralucire

  • ulei de masline pentru surplus de stralucire si suplete

  • Aloe Vera pentru hidratare 

  • extract de vita de vie rosie pentru tonifiere


Constituie baza de spalare delicata provenita din cocos, imbogatit cu Quinasol, complex vegetal pe baza de extracte vegetale bio de quinoa, de rozmarin, de vita de vie rosie si de rooibos.  Fiind bogat in substante antioxidante confera parului:

  • protectie si naturalete ;

  • miros condimentat;

  • hraneste si hidrateaza parul;

  • aduce un plus de stralucire si de suplete;

  • substante active de origine vegetala;

  • pH delicat;

  • fara lauril sulfat de amoniu, fara polietileglicol (PEG), acid etilendiaminetetraacetic (EDTA), parabeni si coloranti de sinteza.


INGREDIENTE:

Apa, coco sulfat de sodiu, extract de Vitis Vinifera*, extract de Aloe Barbadensis*, cocamidopropil betaina, coco glucozida, caprilil capril glucozida, sodiu lauroil aminoacizi ovaz, glicerina, extract de Lawsonia Inermis*, extract de Aspalathus Linearis*,  extract de Rosmarinus Officinalis*,  extract de seminte de Chenopodium Quinoa*,  ulei de Olea Europeae*, clorura de sodiu, parfum, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, acid citric, acid lactic, alcool*.
*ingrediente provenite din Agricultura Biologica.
98,98% din total ingrediente sunt de origine naturala
99,918% din total ingrediente vegetale sunt certificate bio
18.025% din total ingrediente sunt  provenite din Agricultura Biologica

Cantitate produs: 400 ml

Pret: 44.10 lei

Termen de valabilitate dupa deschidere: 30 de luni. 

Mod de utilizare:

Varsati putin sampon pe parul ud, masati cu delicatete, lasati sa actioneze cateva minute si apoi clatiti. 

CE SPUN EU:

Flaconul in care vine produsul este alb transparent lasand sa se vada culoarea portocaliu deschis a samponului.  Sistemul de dozare este unul foarte practic. La apasare (press) se deschide orificiul de curgere care este destul de mic si astfel permite utilizarea cantitatii exacte de produs fara a face risipa. Pe fata flaconul contine o eticheta verde ce duce cu gandul la natura, iar pe spate contine eticheta cu ingredientele continute de produs, cu descrierea produsului si cu numele distribuitorului. Asa cum va spuneam produsul este fabricat in Franta, iar distribuitor in Romania este ECO Natura Life Concept SRL.

IMG_0235 IMG_0236

IMG_8293


Are un miros delicat, usor, aduce cu mirosul de fan proaspat cosit (probabil de la ingredientele folosite) care mie imi place enorm. Mirosul se estompeaza dupa uscare dar parul miroase in continuare a... curat (n-am gasit alt termen de comparatie).

Consistenta produsului este medie, usor spre fluida. In functie de starea parului meu uneori este suficienta o singura aplicare, alteori trebuie doua aplicari pentru a simti parul curat. Nu face spuma foarte multa si este usor de clatit. Parul ramane curat (scartaie)si hidratat. 

Avantaje:

  • miros placut, nederanjant

  • textura placuta la atingere

  • dupa o utilizare mai lunga, in combinatie cu lotiunea capilara, am obtinut rezultate vizibile: firul de par este mai rezistent si imi cade mai putin par


Dezavantaje: 

  • parul este mai aspru la atingere. Peste acest dezavantaj trec usor deoarece acest efect se datoreaza intaririi firului de par. Probabil daca se aplica si un balsam din aceeasi gama dispare aceasta senzatie.


          2. LOTIUNE CAPILARA BIO (Douce Nature)

IMG_8291


CE SPUN EI: 

Contine: extracte vegetale active de cimisir (Buxus)*, brusture*, cimbru*, rozmarin*, urzica*, salvie*(pentru sanatatea parului), otet din cidru*(stralucire si luciu), Quinoasol®* (actiune protectoare), ulei de jojoba*(fortifiant), compozitie aromatiqa citrica cu uleiuri esentiale bio 100% pure si naturale.

Lotiunea capilara de la Douce Nature:

  •  lupta contra matretii,

  • previne caderea parului,

  • actiune protectoare atat asupra parului cat si a scalpului,  

  • se poate utiliza pentru toate tipurile de par, 

  • substante active de origine vegetala, 

  • pH delicat, respecta scalpul, 

  • imbogatita cu Quinoasol®, complex exclusiv vegetal, brevetat si certificat Bio 

  • polietileglicol (PEG), acid etilendiaminetetraacetic (EDTA), parabeni si coloranti de sinteza,

  • parfumata cu uleiuri esentiale 100% pure si naturale.


Ingrediente:

Apa, alcool, extract de Buxus Sempervirens, extract de Arctium Majus*, extract de Thymus Vulgaris*, extract de Rosmarinus Officinalis*, extract de Urtica Dioica*, extract de Salvia Officinalis*, glicerina, caprilil capril glucozida, acetum*, ulei de seminte de Simmondsia Chinensis*, extract de Aspalathus Linearis*, extract de  seminte de Chenopodium Quinoa*, extract de Vitis Vinifera*, inulin, guma xanthan, extract de Cartamus Tinctorius, extract de frunct de Genipa Americana, ulei de Citrus Medica Limonum*, ulei de Citrus Sinensis*, ulei de Citrus Aurantium Bergamia*, limonina, linalool.
*ingrediente provenite din Agricultura Biologica.
99,98 % din total ingrediente sunt de origine naturala.
11,47 % din total ingrediente sunt  provenite din Agricultura Biologica.

Cantitate produs: 200 ml

Pret: 56.16 lei

Termen de valabilitate dupa deschidere: 30 de luni. 

Mod de utilizare:

Agitati inainte de fiecare utilizare. Aplicati zilnic pe parul uscat sau umed, masati cu delicatete, lasati sa actioneze cateva minute si apoi coafati / pieptanati parul. 

CE SPUN EU:

Flaconul in care vine produsul este, la fel ca la sampon,  alb transparent lasand sa se vada culoarea galbuie a lotiunii.  Sistemul de dozare este de tip capacel cu orificiu de curgere a produsului. Pe fata flaconul contine o eticheta verde ce duce cu gandul la natura, iar pe spate este eticheta cu ingredientele continute de produs, cu descrierea produsului si cu numele distribuitorului. Asa cum va spuneam produsul este fabricat in Franta, iar distribuitor in Romania este ECO Natura Life Concept SRL.

IMG_8854IMG_8853IMG_0230

Mirosul seamana cu cel al samponului dar nu este identic. Este putin mai puternic, dar miroase tot a plante.

Consistenta produsului este fluida.  L-am aplicat de fiecare data dupa spalarea parului si ocazional inainte de coafare.

Avantaje:

  • miros placut

  • dupa o utilizare mai lunga, in combinatie cu samponul, am obtinut rezultate vizibile: firul de par este mai rezistent si imi cade mai putin par.


Dezavantaje: 

  • avand o consistenta lichida este mai greu de manevrat si aplicat pe par. Probabil un ambalaj cu pompita ar fi facut aplicarea si dozarea mai usoara.


Concluzia: 

In urma folosirii celor doua produse pe o perioada mai lunga (aproape 2 luni pana acum) am obtinut ceea ce mi-a dorit: intarirea firului de par. Firul de par este mai rezistent si imi cade mult mai putin par. Asa ca din partea mea si a parului meu au un mare LIKE. Produsele sunt destul de economicoase in sensul ca nu trebuie aplicata o cantitate mare de produs pentru a obtine rezultatul dorit (eu inca mai am din ele). 

Daca doriti sa incercati si voi aceste produse vi le recomand cu drag deoarece isi fac bine treaba, iar raportul calitate/ pret este unul foarte bun. Gasiti aici samponul pentru suplete si stralucire si lotiunea capilara. Din gama DOUCE NATURE pentru par mai fac parte si urmatoarele produse: sampon anti matreata bio, sampon crema pentru par uscat si degradat bio, sampon neagresiv pentru spalari, sampon par gras bio, sampon par blond bio, balsam pentru par regenerant bio. Asa ca indiferent de problema cu care se confrunta parul vostru aici gasiti samponul sau tratamentul potrivit pentru a obtine rezultate vizibile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu