duminică, 17 august 2014

POVESTEA UNEI BAI: DE LA VIS LA REALITATE

Primul meu contact cu o baie a fost acela cu baia parintilor mei. O baie mica, inghesuita, in care cu greu incapeau cele necesare. Nici nu putea fi vorba de bun gust sau design cand singura faianta pe care o gaseai era cea alba (si cea alba era cu defecte deoarece faianta de calitate mergea la export), gresia  avea acelasi model in toate 50 de case pe care am avut ocazia sa le vizitez iar obiectele sanitare erau cumparate "pe apucate" (nici vorba sa visezi la obiecte din aceeasi colectie, sperai doar sa faci rost de un cada de exemplu ca sa ai unde sa te speli ;). Dar m-am luat cu vorba si am uitat sa va spun esentialul: Vreo cativa zeci de ani buni baia noastra a avut aceeasi fata anosta, lipsita de bun gust sau design (ca de altfel baile tuturor in aceea perioada gri). 

A venit vremea si m-am angajat astfel incat mergeam foarte mult in delegatii. Intr-o delegatie am fost cazata la un hotel de 5 stele. Baia de acolo a avut un impact foarte puternic asupra mea. Era o diferenta ca de la cer la pamant intre baia mea de acasa si baia pe care o gasisem acolo. Era cam ca diferenta dintre un prin si cersetor. Totul sclipea, gresia si faianta erau moderne, de cea mai buna calitate, cada de dus avea o forma pe care nici nu indraznisem sa o visez, avea un sistem de masaj, mobilierul de baie si chiuveta erau atat functionale, cat si incredibil de frumoase...Baia avea pana si un sistem de boxe legate la TV-ul din camera...Imi placea atat de mult baia incat imi gaseam mereu treaba pentru a sta cat mai mult acolo...Am ramas wow si de atunci visul meu a inceput sa prinda contur. Stiam cum poate arata o baie si imi doream o baie a mea, cu personalitate, diferita de alte bai.


Cand ne-am cumparat apartamentul l-am cumparat nefinisat prin urmare sarcina amenajarii baii ne-a revenit in totalitate noua. Asa nu puteam da vina pe altii pentru personalitatea baii. Bineinteles am fost putin dezamagita de marimea baii  (era destul de mica) dar in viata trebuie sa facem compromisuri si am stiut ca poti amenaja o baie frumoasa chiar daca ai un spatiu mic.


Trecerea de la vis la realitate pentru mine a facut-o: SANICLAS.


1507112_508824335901018_1322273952_n


Saniclas era visul meu. Aveau atatea branduri de top din industria obiectelor sanitare: obiecte de portelan (Roca, Ideal Standard, Laufen, Villeroy & Boch), baterii si seturi de dus (Roca, Ideal Standard, Laufen, Hansgrohe, Grohe, Kludi ), mobilier (Arthema, Parisot, Roca, Ideal Standard, Laufen, Ravak),cazi (Artemis, Ideal Standard, Roca, Ravak), cabine de dus (SanSwiss, Aquaform, Huppe), cadite de dus (Artemis, Aquaform, SanSwiss, Ideal Standard, Roca), rezervoare incastrate ( TECE, Geberit, Grohe, Viega), rigole si sifoane ( TECE, Wirquin, Viega), incat m-am pierdut ore in sir admirandu-le si incercand sa rezolv puzzle-ul baii perfecte. Nici nu auzisem de toate aceste branduri asa ca am inceput sa le studiez, sa aflu mai multe despre ele astfel incat sa fiu impacata cu alegerea finala pe care o voi face. 


M-a atras o baie Laufen a carei design era simplu, elegant, plin de personalitate. M-am decis ca asta imi doresc si eu pentru baia mea: simplitate, eleganta, bun gust.


10492108_590030787780372_5978715053178582460_n (1)


Bineinteles ca acesta a fost doar punctul de pornire. Baia mea trebuia personalizata astfel incat personalitatea noastra sa se imbine armonios cu alegerile facute. 

Dintre lavoarele vazute (toate erau superbe) m-am oprit asupra unuia interesant, plin de personalitate, diferit de cele clasice: Lavoar Laufen de 80x50 cm. Palomba.

lavoar__laufen_de_80x50_cm__palomba_3073


lavoar__laufen_de_80x50_cm__palomba_5403


 

 

 

 

 

Mi-am ales si un Vas wc stativ Laufen back to wall ILBAGNOLESSI One. Este diferit, perfect pentru baia mea. Si vreau sa va spun ca m-a uimit termenul de garantie: lifetime (adica pe viata). Nucredeam ca se exista asa ceva pana cand nu i-am intanit pe cei de la SANICLAS.

vas_wc_stativ_laufen_back_to_wall_ilbagnoalessi_on_7657


Si uite asa baia mea a prins contur...Un contur tot mai frumos, un contur care era visul meu transformat in realitate.

SANICLAS mi-a indeplinit visul de a fi diferita atunci cand imi personalizez baia. 

Baia mea este acum atat de frumoasa (si acum ma intreb uneori daca e chiar baia mea sau e un vis) incat uneori ma simt in propria casa ca la un hotel de 5 *. 

Tu cum iti personalizezi baia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu