duminică, 22 iunie 2014

STIMATE DOMNULE PRIMAR

Stimate domnule primar,

Apelez la aceasta modalitate de exprimare deoarece este cea mai comoda si la indemana.

Aegerea dumneavoastra la carma primariei orasului Zalau, inca o data,  a redat speranta majoritatii locuitorilor lui ca opera de transformare a acestui orasel va continua. Va scriu deoarece iubesc acest oras in care m-am nascut, care mi-a leganat anii copilariei, care mi-a fost martor la emotiile indraznete din anii adolescentei, in care m-am format ca om. Este un oras simplu, frumos, mic, cu o atmosfera placuta, dar care are nevoie sa evolueze, sa se dezvolte mereu.

Imi inchipui cat de greu poate fi sa administrezi  si sa schimbi ceva cand sunt atatea lucruri de facut si atat de putini bani. 

Dar despre ceea ce vreau sa va vorbesc eu nu tine de bani. Tine de schimbarea mentalitatilor inchistate, de educarea mintilor si comportamentelor.

M-am bucurat din suflet cand am aflat ca oraselul nostru, chiar daca este unul considerat mic de altii, s-a inrolat inca din primele secunde in batalia pentru titlul de "ORASUL RECICLARII". Ma bucur ca primul pas este facut. Pe mine m-ati castigat deja de partea dumneavoastra. Si am sa lupt cu toate fortele pentru a castiga aceasta batalie deoarece ar fi o mare realizare, atat pentru dumneavoastra ca si primar al acestei urbe, cat si pentru noi ca locuitori ai ei, sa dovedim ca un oras mic poate castiga o lupta atat de mare.

860x325-overlayer-site-cu-sigle-mod1 (1)

Haideti deci sa strangem randurile, sa ne unim fortele si sa facem un plan de atac.

1. In primul rand, poate pentru ca sunt educator de suflete, consider ca orice batalie pentru a fi castigata trebuie sa inceapa de la educarea celor implicati in ea. Asa ca va propun o actiune ampla de mediatizare, de educare a cetatenilor, incepand cu cei mai mici. Forta schimbarii pozitive sta in copii nostri asa ca ar trebui sa incepem cu ei. O actiune in gradinite, scoli si licee cred ca ar fi de bun augur deoarece copii nostri au atata forta si energie care asteapta sa fie canalizata in directia potrivita. Cum sa facem acest lucru? Afise, actiuni, concursuri, implicare.

2. In al doilea rand ar trebui sa trecem la treaba! Asa cum in trecut ne-ati obisnuit ar trebui iar sa realizam cel putin o actiune in care noi, locuitorii acestui oras, sa iesim si sa strangem mizeriile care nu si-au gasit loc altundeva decat pe strazile, spatiile verzi ale acestui oras. Repetam actiunea ampla de ecologizare a orasului?

3. Ne ocupam de colectarea selectiva a deseurilor si de amplasarea cat mai multor cosuri de gunoi pe strazi si in spatiile publice. Asa ne asiguram ca orasul ramane curat, iar deseurile ajung acolo unde le este locul.

eu_colectez_selectiv_clip_image002

Sunt convinsa ca aceasta batalie va fi castigata de noi dar pentru ca motivatia sa fie si mai puternica le puteti transmite cetatenilor si ca pe langa titlul de "ORASUL RECICLARII" ,  Zalaul  va castiga si marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.

Premiu-oras-castigator

 

 

Va scriu aceste randuri pentru ca stiu ca aveti resursele necesare pentru a pune lucururile in miscare si ca va caracterizeaza continuitatea, consecventa si buna masura in toate. Impreuna vom reusi!

Cu stima,

Durus Octavia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu