luni, 9 iunie 2014

SA INCEAPA TESTAREA - UNT DE SHEA -ELEMENTAL

Azi am primit o surpriza frumoasa din partea celor de la ELEMENTAL. Kitul de testare contine: 

  • unt de shea organic, nerafinat

  • Agenda Mea de Cosmetice


IMG_8180


Grasimea obtinuta din nucile unui copac african numit shea, este sursa untului de shea. In mod traditional untul de shea este folosit pentru reducerea ridurilor fine, cicatricilor si vergeturilor, pentru ameliorarea iritatiilor pielii cum ar fi cele intalnite inpsoriazis, eczeme si arsuri solare.

Producatorii de cosmetice amesteca aceasta substanta naturala cu alte ingrediente naturale. Untul de shea este ideal pentru aplicarea locala a produselor cosmetice si medicinale, pentru ca se topeste in contact cu pielea si este usor de absorbit de aceasta, fara a lasa tenul gras.

IMG_8181


Beneficii: 

  • Calitati vindecatoare - Calitatile curative ale untului de shea se datoreaza prezentei a multipli acizi grasi si steroli, anume acid oleic, acid stearic, palmitic si linoleic. Aceste componente liposolubile sunt nonsaponifiabile, ceea ce inseamna ca nu pot fi supuse saponificarii sau convertite in sapun atunci cand sunt introduse in mediul alcalin. Gratie acestei proprietati untul de shea are o actiune vindecatoare accentuata a pielii.

  • Proprietatile antiinflamatorii - Untul de shea contine mai multe derivate de acid cinamic, un compus frecvent intalnit inscortisoara. Untul de shea are efecte antiinflamatorii, iar in plus unul din compusii sai impiedica dezvoltarea tumorilor.

  • Continut ridicat de antioxidanti - Untul de shea contine vitaminele A si E, precum si catechine, antioxidanti din plante care se regasesc si in ceaiul verde. Desi nu este clar cat de bine sunt absorbite in piele vitaminele A si E din untul de shea, exista dovezi care demonstreaza ca esterii acidului cinamic din untul de shea ajuta la prevenirea deteriorarii pielii de catre radiatiile ultraviolete.


Avand toate aceste calitati/ beneficii in minte abia astept sa incep testarea. Daca esti blogger si vrei sa participi si tu la aceasta campanie de testare gasesti aici informatiile si regulamentul . Grabeste-te! Azi e ultima zi de inscriere!

 

 

 

 

 

2 comentarii: