sâmbătă, 7 decembrie 2013

OUA UMPLUTE SORICEI

Ingrediente:

  • 5 buc. oua

  • 1 lingura mustar

  • 100 ml ulei

  • 1 varf sare

  • 1 varf piper

  • 1 buc. morcov

  • 2-3 lingura pateu

  • 10 gr piper boabe

  • 1 buc. legatura marar


Mod de preparare: 

Ouale se spala foarte bine, se fierb in apa cu sare (pentru ca astfel se decojesc mai usor) si se curata intr- un vas cu apa rece. Se taie pe lung si se scoate galbenusul. Intr-un vas separat se pregateste maioneza din 2 galbenusuri crude de ou, o lingura de mustar si 100 ml de ulei. Se pregateste un pat de maioneza pentru ouale soricei. Intr-un alt vas se pregateste umplutura pentru oua. Se pun 2-3 linguri de pateu,1-2 galbenusuri fierte de ou, o lingura de maioneza, putina sare, piper (se poate adauga si putina smanatana). Cu aceasta umplutura se umplu ouale si se aseaza pe patul de maioneza. Dupa ce ouale sunt asezate pe platou se incepe decorarea lor. Pentru decorare avem nevoie de un morcov fiert, boabe intregi de piper si o legatura de marar. Din morcovul fiert se confectioneaza urechile si nasul soricelului, din boabele de piper se fac ochisorii si din marar mustatile. Pofta buna!DSC01470 DSC01473 DSC01479 DSC01483 DSC01486 DSC01485

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu